Gheorghe DUCA, academician

doctor habilitat în chimie, profesor universitar
Președintele Societății de Chimie din Republica Moldova

Republica Moldova
Home CV

(Adevărul) Născut pe 29 februarie

Mon, 09/22/2014 - 07:13

Peste patru milioane de oameni din întreaga lume îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere, după o aşteptare de patru ani. 12.617 dintre ei sunt români.

Statistic, şansele ca o persoană să se nască pe 29 februarie - zi care apare în doar în anii bisecţi, o dată la patru ani - sunt de una la 1.461. În acest moment, în lume sunt puţin peste 4,1 milioane de oameni născuţi la această dată, reprezentând aproximativ 0,058% din populaţia Globului. Potrivit Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei, 12.617 dintre aceştia sunt din România, dintre care 6.418 femei şi 6.199 bărbaţi.

Sărbătoriţii zilei de azi se simt speciali, tocmai pentru că s-au născut într-o zi specială. Horoscopul spune despre ei că sunt norocoşi şi că se simt mereu tineri, iar numerologii susţin că sunt toleranţi şi prietenoşi. La rândul lor, psihologii sunt de părere că aceşti oameni se simt ca făcând parte dintr-o elită.

În SUA există Societatea de Onoare a Celor Născuţi în Ziua Anului Bisect (Honor Society of Leap Year Day Babies), fondată în 1997, care are aproape 10.000 de membri din întreaga lume, inclusiv români.

Gabriel Mahu, născut la 29 februarie 1984, este unul dintre cei 25 de români înscrişi pe site-ul societăţii, www.leapyearday.com. „Într-o zi am intrat într-o bancă din Braşov să mă interesez de un credit", povesteşte Gabriel Mahu pe forum. „O angajată a băncii mi-a făcut o simulare a creditului pe calculator şi a avut nevoie de datele mele personale. Când a văzut ziua mea de naştere pe buletin, a roşit imediat. Şi ea era născută pe 29 februarie, iar eu eram prima persoană născută în aceeaşi zi pe care o întâlnea. Pentru mine era a doua".

Citește mai departe...

Sursa:www.adevarul.es