Gheorghe DUCA, academician

doctor habilitat în chimie, profesor universitar
Președintele Societății de Chimie din Republica Moldova

Republica Moldova
Home CV

PUBLIKA TV, LA MULŢI ANI!

Mon, 04/07/2014 - 13:15

Academicianul Gheorghe Duca a adresat un mesaj de felicitare Postului PUBLIKA TV cu ocazia aniversării a 4 de la lansare.

Acum 4 ani s-a născut un nou proiect inedit după conţinut, în Republica Moldova. Proiectul si-a propus să aducă noutăţile şi actualităţile cotidiene pentru fiecare cetăţean al ţării şi acum trebuie să spunem cu fermitate că apariţia PUBLIKA TV a venit odată cu schimbarea.

Pe parcursul acestor ani, PUBLIKA TV a devenit un fenomen şi un reper al calităţii si excelenţei, consolidând o echipa de jurnalişti versaţi care ştiu să abordeze întrebări complicate.

Fără a conştientiza faptul, prin conţinutul ştirilor, PUBLIKA TV nu face altceva decât să promoveze ideea unei societăţi bazate pe cunoaştere, graţie acestui fapt, odată cu asimilarea programelor de ştiri, cetăţeanul devine informat, iar odată informat, acesta reprezintă un promotor al culturii şi cunoaşterii.

Luând în considere faptul că Academia de Ştiinţe a Moldovei, precum şi eu personal, îmi doresc sa construiesc aceasta societate de oameni informaţi, iniţiaţi, aveţi, în acest sens, tot sprijinul nostru. Ajunşi la o perioadă de maturitate, deja tot mai frecvent sunt reflectate poziţii şi deziderate ştiinţifice, iar experţii prezenţi în platourile PUBLIKA TV, în foarte multe cazuri, sunt cercetători din cadrul instituţiilor academice, lucru care nu poate să nu bucure.

Şi dacă e să afirmăm că orice televiziune este la fel de bună, precum sunt telespectatorii ei, nu putem să nu admirăm cunoştinţele despre ştiinţă şi promotorii acestora din cadrul „Galei 10 pentru Moldova", care a scos în evidenţă mai multe personalităţi din mediul academic.

Vă doresc sănătate, cât mai multe proiecte noi, să păstraţi şi în continuare acurateţea în prezentarea ştirilor, conştiinţă, pluralismul de opinii şi toleranţă.

Cu respect,
academicianul Gheorghe Duca